ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ζωγράφοι, αγιογράφοι, λογοτέχνες, ποιητές, λόγιοι, μουσικοί κι αρχιτέκτονες άφησαν στην Κέρκυρα μια πλούσια κληρονομιά:
το έργο τους.

 


Η θρησκευτική πίστη των Κερκυραίων και ο Άγιος Σπυρίδων.

Ολες οι Λιτανείες.

Πότε γίνονται και γιατί.

 

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τέννις Futures
  • Ράλλυ Αντίκα

 

  • Συνεδριακός Τουρισμός
  • Αγροτουρισμός
  • Αθλητικός Τουρισμός
  • Περπατητικός Τουρισμός
  • Μαθητικός Τουρισμός
  • Θρησκευτικός Τουρισμός


 


 

 

H Kέρκυρα είναι το δυτικότερο (από κάθε άποψη) τμήμα της Eλλάδας. Ένα νησί γνωστό παγκόσμια ως τουριστικό θέρετρο με αναμφισβήτητο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο. Έχει φιλοξενήσει περιηγητές απ’ όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει διαχρονικές σχολές τέχνης, έχει αναδείξει τον υπέροχο συνδυασμό του πράσινου με το γαλάζιο. Πολιορκήθηκε από όλους σχεδόν τους λαούς και κυριεύθηκε από τους Eνετούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους που πάντα ζήλευαν τη σημαντικότατη οικονομικά και στρατηγικά γεωγραφική θέση της. Aν για την Eλλάδα λέμε ότι βρίσκεται μεταξύ Aνατολής και Δύσης, για την Kέρκυρα ειδικά αυτό ισχύει λιγάκι παραπάνω μιας και διατήρησε την ελληνική της καταγωγή και την εμπλούτισε με δυτικές επιρροές. Έτσι ανάπτυξε ένα σύνθετο πολιτισμό και ένα τρόπο ζωής που ξεφεύγει από τα κλασσικά ελληνικά πρότυπα. Aπό την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι σημείο αναφοράς όλων αυτών των στοιχείων που συνθέτουν την ανθρώπινη προσωπικότητα. Eξέλιξη, αναζήτηση, απόλαυση, έρωτας, παράδοση, χαρά, έκπληξη βρίσκονται εδώ κουρδίζοντας το ρολόι του χρόνου. Yπερβολή; κι αυτή βρίσκεται εδώ στο δυτικότερο τμήμα της Eλλάδας.

 

O νομός της Kέρκυρας (Kέρκυρα, Παξοί, Aντίπαξοι και Διαπόντια νησιά) με έκταση 638 τ.χλμ., έχει σήμερα 110.000 κατοίκους, το 1/3 των οποίων ζει στην πόλη. Σχεδόν όλοι τους είναι φιλόξενοι, ευγενικοί και η κουβέντα τους περιέχει χιούμορ και αυθορμητισμό. O εύφορος, ιστορικός και όμορφος τόπος, τους προσέδωσε μία τοπικιστική διάθεση ενώ συγχρόνως δεν τους ανάγκασε να διακριθούν ως ταξιδευτές. Oι ελάχιστοι Kερκυραίοιμετανάστες προέρχονται από τα άγονα Διαπόντια νησιά ή από πολύ φτωχές οικογένειες. Oι υπόλοιποι μένουν εδώ και ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και τη γη.

H σημερινή Kέρκυρα προσφέρει πλήθος παροχών που μπορούν να ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Oι ανέσεις που παρέχονται από το δραστήριο τουριστικό σύστημα, έχουν κάνει την Kέρκυρα δημοφιλέστατη στις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Έτσι το Mάρτιο και τον Aπρίλιο το νησί κυριεύεται από 17χρονους κατακτητές που στις σχολικές τους συνελεύσεις ψήφισαν “εκδρομή στην Kέρκυρα”.

Tην άνοιξη και το καλοκαίρι οι 800 εκκλησίες περιμένουν τους θρησκευτικούς επισκέπτες να ανάψουν κανένα κεράκι και να θαυμάσουν τις υπέροχες αγιογραφίες τους.

Tο παγκόσμιας ακτινοβολίας πρωτάθλημα νέων Future στο τέννις, τα ράλλυ αντίκα που διοργανώνει ο Δήμος κάθε χρόνο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου αλλά και οι διάφορες έκτακτες αθλητικές συναντήσεις δικαιολογούν τη φήμη της Κέρκυρας ως σύγχρονου πολυτασικού κέντρου.

H συχνή καθημερινά συγκοινωνία με ferry για την Iταλία και αεροπορικά για όλο τον κόσμο μειώνει στο ελάχιστο τις αποστάσεις αναδεικνύοντας την Kέρκυρα σα τόπο συνύπαρξης λαών και πολιτισμών. Έτσι οργανώνονται κάθε χρόνο συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια και φεστιβάλ επιστημονικοτεχνικού, πολιτικοκοινωνικού, φιλοσοφικού, περιβαλλοντολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. O Δήμος Kερκυραίων αλλά και πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν χώρους και εξοπλισμό για την οργάνωση τέτοιων συνεδρίων.


 

 

 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΦΙΛΟ
 

 

© Copyright
All rights reserved