ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΑΝ - ΙΟΥΛΑΥΓ - ΔΕΚ
IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Θερμοκρασία από 5-14ο C, θερμοκρασία θάλασσας 14ο C, σχ. υγρ. 67%, βροχοπτώσεις 13 μέρες και ηλιοφάνεια 4,1 ώρες ημερησίως.

28/1 Κυριακή. Αρχή Tριωδίου, έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Θερμοκρασία από 5,5-14,2ο C, θερμοκρασία θάλασσας 14ο C, σχ. υγρ. 66%, βροχοπτώσεις 11 μέρες και ηλιοφάνεια 4,6 ώρες ημερησίως.

1/2 Πέμπτη. Κορφιάτικα πετεγολέτσα (κακόβουλα κουτσομπολιά δρόμου με κορφιάτικη ορολογία και προφορά) - τοπική σάτιρα στην κερκυραϊκή διάλεκτο στην Πίνια στην πόλη της Κέρκυρας. Καντάδες και μαντολινάτα.

11/2 Κυριακή. Της Απόκρεω. Βραδινή παρέλαση στην πόλη της Κέρκυρας των γκρουπ του Ο.Κ.Ε. με ιστορικές στολές και ιταλικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών και ταραντέλας από το Carovigo.

15/2 Πέμπτη. Έθιμο Πετεγολέτσα (κουτσομπολιά) στους Καρουσάδες δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

18/2 Κυριακή. Της Τυροφάγου. Στην Κέρκυρα στο ιστορικό κέντρο πρωινός περίπατος με γκρουπ μασκέ των ιταλικών συγκροτημάτων, κεντρική παρέλαση αρμάτων στους δρόμους της πόλης. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ιταλικών συγκροτημάτων. Διαθήκη, κάψιμο βασιλιά καρνάβαλου, πυροτεχνήματα.

19/2 Καθαρά Δευτέρα. Αρχή Σαρακοστής, παραδοσιακές εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Γιορτή στο βουνό των Αγίων Δέκα με ζωντανή μουσική στο Δήμο Αχιλλείων Κέρκυρας. Καρναβαλικές εκδηλώσεις στους Περουλάδες, στους Βελονάδες και στους Αυλιώτες του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

25/2 Κυριακή. Κυριακή της Ορθοδοξίας. Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγ. Θεοδώρας στην Κέρκυρα σε ανάμνηση της προσφοράς της για την αναστήλωση των Αγίων Εικόνων.ΑΠΟΚΡΙΕΣ
στα καντούνια της Κέρκυρας
ΜΑΡΤΙΟΣ

Θερμοκρασία από 5,5-14,2ο C, θερμοκρασία θάλασσας 14ο C, σχ. υγρ. 66%, βροχοπτώσεις 11 μέρες και ηλιοφάνεια 4,6 ώρες ημερησίως.

25/3 Κυριακή. Παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά του Ιονίου για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Θερμοκρασία από 9,1-19,1ο C, θερμοκρασία θάλασσας 16ο C, σχ. υγρ. 62%, βροχοπτώσεις 7 μέρες και ηλιοφάνεια 7,8 ώρες ημερησίως.

1/4 Κυριακή των Βαΐων. Λιτάνευση του Σεπτού σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

2/4 Μ. Δευτέρα. Συναυλία Φιλαρμονικών με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στο Παλαιό Φρούριο και στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

3/4 Μ. Τρίτη. Μουσική - ποιητική βραδιά στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα.

4/4 Μ. Τετάρτη. Συναυλία δημοτικής χορωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

6/4 Μ. Παρασκευή. Περιφορές επιταφίων σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

7/4 Μ. Σάββατο.
09:00. Λιτανεία του Σεπτού Σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνος – Επιτάφιος Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Κέρκυρας. Είναι η αρχαιότερη λιτανεία του νησιού και γίνεται σε ανάμνηση του θαύματος του Αγ. Σπυρίδωνος που έσωσε τον κερκυραϊκό λαό από την πείνα.
11:00. Πρώτη ανάσταση. Χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν πήλινα δοχεία (μπότηδες) στους δρόμους και στα καντούνια στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα με τη συμμετοχή Φιλαρμονικών.
24:00. Ανάσταση.

Κυριακή 8/4 Πάσχα.

9/4 Δευτέρα. Λιτανεία και πανηγύρι στους Καρουσάδες του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα. Λιτανεία στους Περουλάδες δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

10/4 Τρίτη. Λιτανεία και πανηγύρι στους Μαγουλάδες στο Δήμο Εσπερίων στην Κέρκυρα. Πανηγύρι και λιτανεία στο δημοτικό διαμέρισμα Αυλιωτών του Δήμου Εσπερίων Κέρκυρας.

13/4 Παρασκευή. Πανηγύρι και λιτανεία στο Καβαλλούρι του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

15/4 Κυριακή. Του Θωμά. Πανηγύρι στο Βαλανειό του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα. Λιτανεία και πανηγύρι στο Σιδάρι δήμου Εσπερίων της Κέρκυρας.

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Γιατί ο εορτασμός του είναι μια μοναδική εμπειρία, τελείως διαφορετική από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα;

ΜΑΪΟΣ

Θερμοκρασία από 12,2-23,6ο C, θερμοκρασία θάλασσας 18ο C, σχ. υγρ. 60%, βροχοπτώσεις 5 μέρες και ηλιοφάνεια 9,6 ώρες ημερησίως.

1 Τρίτη – 15/5 Τρίτη. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου πραγματοποιείται ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Κέρκυρας – Τρικάζε (Tricase) με συμμετοχές 40 – 50 σκαφών απ’ όλες τις χώρες της Αδριατικής. Συνδιοργανώνεται από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους Κέρκυρας και Τρικάζε.

17/5 Πέμπτη. Πανηγύρι της Αναλήψεως στον Αρίλλα του Δήμου Εσπερίων Κέρκυρας.

21/5 Δευτέρα. Εορτασμός της 143ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

27/5 Κυριακή. Της Πεντηκοστής. Λιτανεία στο δημοτικό διαμέρισμα Αντιπερνών του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Θερμοκρασία από 16-18ο C, θερμοκρασία θάλασσας 21ο C, σχ. υγρ. 52%, βροχοπτώσεις 2 μέρες.

3/6 Κυριακή. Των Αγίων Πάντων. Πανηγύρι στους Άγιους Δούλους του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

9/6 Σάββατο. Πανελλήνιοι Αγώνες Φουσκωτών Σκαφών στον Όρμο Γαρίτσας στην Κέρκυρα. Συμμετέχουν 40 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα. Μια μεγάλη θαλάσσια γιορτή που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους πολλοί επώνυμοι φίλοι των θαλάσσιων σπορ: Δημοσιογράφοι, αθλητές, καλλιτέχνες

6/6 - 9/6. 22η Ρεγκάτα Μπρίντιζι - Κέρκυρα. Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοιχτής Θάλασσας όπου παίρνουν μέρος πάνω από 140 σκάφη από όλη την Ευρώπη. Συνδιοργανώνεται από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους Κέρκυρας και Μπρίντιζι.

15/6 Παρασκευή – 30/6 Σάββατο Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου με τη συμμετοχή σχολείων από όλο το νομό Κέρκυρας στο Δήμο Αχιλλείων.

23/6 Σάββατο - 24/6 Κυριακή. Διήμερο πανηγύρι του Άγ. Ιωάννη του Λαμπαδιάρη. Εορτάζεται σε όλο το Ιόνιο. Τα παιδιά πηδούν πάνω από μεγάλες φωτιές που ανάβουν στους δρόμους.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Θερμοκρασία από 18-31ο C, θερμοκρασία θάλασσας 23ο C, σχ. υγρ. 47%, βροχοπτώσεις 1 ημέρα και ηλιοφάνεια 12,5 ώρες ημερησίως.

1 Κυριακή -29 Κυριακή Ιουλίου. Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας “ionian Concerts”. Μεγάλη μουσική συνεύρεση σπουδαίων καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο στην Κέρκυρα με παράλληλη λειτουργία Θερινής Ακαδημίας για μουσικούς και φοιτητές.

7/7 Σάββατο. Της Αγίας Κυριακής. Πανηγύρι στους Περουλάδες του Δήμου Εσπερίων στην Κέρκυρα.

10/7 Τρίτη – 20 /7 Παρασκευή. Φεστιβάλ φορκλορικών χορευτικών συγκροτημάτων στις Μπενίτσες του Δήμου Αχιλλείων με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από όλη την Κέρκυρα.

19/7 Πέμπτη & 20/7 Παρασκευή. Πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στους Βελονάδες στο Δήμο Εσπερίων Κέρκυρας. 20/7 Παρασκευή – 31/7 Τρίτη. Συνάντηση χορωδιών με τη συμμετοχή των 4 χορωδιών του Δήμου Αχιλλείων αλλά και δύο φιλοξενούμενων χορωδιών από την Κέρκυρα και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

26/7 Πέμπτη. Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στους Βελονάδες στο Δήμο Εσπερίων στην Κέρκυρα.

Πρώτο 15ήμερο Αυγούστου. Ράλι Ιονίου. Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας με τη συμμετοχή 45-60 σκαφών.

 
 

 

ΙΑΝ - ΙΟΥΛΑΥΓ - ΔΕΚ

 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΦΙΛΟ
 

© Copyright
All rights reserved